Scootmobiel kopen in Helmond

scootmobiel_helmond.jpg?mtime=2017061206Mobilae biedt een ruime keus in diverse scootmobiel modellen. Wilt u een vaste scootmobiel of een driewiel scootmobiel of een vierwiel scootmobiel? Moet het licht en opvouwbaar zijn of juist stevig en geschikt voor lange afstanden? Wij houden rekening met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. In overleg kijken we naar de juiste scootmobiel voor u. Wij leveren op korte termijn uw scootmobiel.

Met onze instructie, service en onderhoud bent u er helemaal klaar voor om veilig en prettig met een scootmobiel van Mobilae de weg op te gaan. Bel of mail ons, gratis en vrijblijvend voor:

  • Een advies op maat
  • Een proefrit op een scootmobiel onder professionele begeleiding
  • Een exacte prijsopgave en het mogelijke belastingvoordeel
  • De voordelen van een scootmobiel kopen bij Mobilae.

Leuke tips voor het rijden met een scootmobiel in Helmond

Wij hebben leuke tips en informatie voor u verzameld over wat u met een scootmobiel kunt doen in Helmond.

De gemeente Helmond bestaat uit vier kernen, waarvan de grootste de stad Helmond is. In het verleden werd er in Helmond veel gewerkt aan de metaal- en textielindustrie. En ook al staat er al sinds 1241 een helm op de zegel, dit heeft niks te maken met de naam van de stad. De helm op de zegel is overigens wel aangepast naar de mode en is nu in plaats van een middeleeuwse pothelm een toernooihelm. 

Shoppen in uw scootmobiel

Als u graag wilt winkelen dan zijn er in het centrum rond de Veestraat en de Markt diverse winkels. Ook is er in Helmond een wekelijkse markt. Deze kunt u vinden in het centrum op De Markt, Noord Koninginnewal en het Ameideplein en is op woensdagochtend en zaterdag. Ook zijn er markten in Mierlo-Hout, op dinsdagochtend, en in Brouwhuis op vrijdagochtend.

Carnaval

De spotnaam van Helmonders is 'Kattenmeppers'. Vandaar dat Helmond met carnaval ook wel Kattegat wordt genoemd. Elk jaar bezoeken tienduizenden mensen de stad om Carnaval te vieren. De grote carnavalsvereniging heet de Keiebeijters. Deze vereniging houdt zich bezig met het stadscarnaval. Naast de Keiebijters zijn er ook nog kleinere carnavalsverenigingen.  

Kasteel Helmond

In het centrum van Helmond staat deze vierkante middeleeuwse waterburcht. In 1325 begon de bouw van Kasteel Helmond als vervanging van een ouder kasteel dat iets verder op lag. In het kasteel bevindt zich nu het Gemeentemuseum. Hier kunt u voorwerpen uit de geschiedenis van Helmond en kunst bewonderen.

Met uw scootmobiel de musea door

Het Gemeentemuseum is niet het enige museum in Helmond. Als u graag meer wilt weten over de industriële geschiedenis van Helmond kunt u een kijkje nemen bij Stichting Industrieel Erfgoed Helmond. Het Jan Vissermuseum is gewijd aan het vroegere plattelandsleven en het in het Edahmuseum kunt u meer te weten komen over vroegere supermarktketen Edah. Houdt u van muziek? Dan is het Draaiorgelmuseum in de Gaviolizaal misschien iets voor u.

Heeft u de smaak te pakken en wilt u meer steden bezoeken? Maastricht heeft ook veel te bieden! Kijk op scootmobiel Maastricht voor tips.