Scootmobiel kopen in Ede

scootmobiel_ede.jpg?mtime=20170612063334Mobilae biedt een ruime keus in diverse scootmobiel modellen. Wilt u een vaste scootmobiel of een driewiel scootmobiel of een vierwiel scootmobiel? Moet het licht en opvouwbaar zijn of juist stevig en geschikt voor lange afstanden? Wij houden rekening met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. In overleg kijken we naar de juiste scootmobiel voor u. Wij leveren op korte termijn uw scootmobiel.

Met onze instructie, service en onderhoud bent u er helemaal klaar voor om veilig en prettig met een scootmobiel van Mobilae de weg op te gaan. Bel of mail ons, gratis en vrijblijvend voor:

  • Een advies op maat
  • Een proefrit op een scootmobiel onder professionele begeleiding
  • Een exacte prijsopgave en het mogelijke belastingvoordeel
  • De voordelen van een scootmobiel kopen bij Mobilae.

Leuke tips voor het rijden met een scootmobiel in Ede

Wij hebben leuke tips en informatie voor u verzameld over wat u met een scootmobiel kunt doen in Ede.

Op ontdekking met de scootmobiel door Ede

Ede is een plaats die omringd wordt door prachtige natuurgebieden. Zoals Plankenwambuis en de Ginkelse- en Ederheide, maar ook de Veluwe. U kunt prima in Ede met al haar flora en fauna terecht om even tot rust te komen. Voor stedelijke gezelligheid met leuke cafés, is het Museumplein een prettig rustpunt.

Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er flink gevochten in en rondom Ede. Bij de luchtlandingsoperatie Market Garden in september 1944 zijn geallieerden op de Ginkelse Heide geland. Daarvandaan zijn ze vechtend doorgetrokken naar Arnhem. Nog steeds wordt ieder jaar in september Operatie Market Garden herdacht op de Ginkelse Heide. Parachutisten springen dan vanuit gebruikte modellen vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Hier zijn dan ook veteranen zowel uit Nederland als uit andere landen aanwezig.

In Ede zijn diverse monumenten te bezoeken met uw scootmobiel die de Tweede Wereld Oorlog en de slachtoffers ervan herinneren:

  • Het Airborne monument op de Ginkelse Heide
  • Erebegraafplaats Ede
  • Het bevrijdingsmonument
  • Het Bevrijdingsplein
  • Een Canadese tank op de Langenberg

Ede en feesten

Behalve de herinneringen en overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog is er in Ede ook veel aandacht voor feesten en tradities. Hieronder staan een paar voorbeelden.

Heideweek Ede

Ieder jaar wordt eind augustus de Heideweek georganiseerd. Dit is een jaarlijks terugkerende feestweek. Zo is er bijvoorbeeld de Heidemarkt, zijn er diverse braderieën, optochten, optredens van artiesten en wordt er in het begin een heidekoningin en heideprinses gekozen. De heidekoningin wordt Calluna genoemd en de heideprinses Erica; een verwijzing naar de Latijnse naam van planten die op de heide groeien.

Vier de zomer in Ede in uw scootmobiel!

Gedurende de zomermaanden wordt er in de tuin van de burgermeester verschillende zomerconcerten georganiseerd. Er is muziek, (kinder)theater, kunst, dans. Er is dan van alles te beleven.

Op de site van het VVV kunt u nog meer leuke ideeën en evenementen vinden om te bezoeken met uw scootmobiel. Voor leuke tips in de stad Utrecht kunt u een kijkje nemen op: scootmobiel Utrecht.