Scootmobiel kopen in Middelburg

scootmobiel_middelburg.jpg?mtime=2017061Mobilae biedt een ruime keus in diverse scootmobiel modellen. Wilt u een vaste scootmobiel of een driewiel scootmobiel of een vierwiel scootmobiel? Moet het licht en opvouwbaar zijn of juist stevig en geschikt voor lange afstanden? Wij houden rekening met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. In overleg kijken we naar de juiste scootmobiel voor u. Wij leveren op korte termijn uw scootmobiel.

Met onze instructie, service en onderhoud bent u er helemaal klaar voor om veilig en prettig met een scootmobiel van Mobilae de weg op te gaan. Bel of mail ons, gratis en vrijblijvend voor:

  • Een advies op maat
  • Een proefrit op een scootmobiel onder professionele begeleiding
  • Een exacte prijsopgave en het mogelijke belastingvoordeel
  • De voordelen van een scootmobiel kopen bij Mobilae.

Leuke tips voor het rijden met een scootmobiel in Middelburg

Wij hebben leuke tips en informatie voor u verzameld over wat u met een scootmobiel kunt doen in Middelburg.
 
De huidige hoofdstad van Zeeland was vroeger de middelste burg op Walcheren. Vandaar de naam 'Middelburg'. Dankzij de gunstige ligging aan het water werd Middelburg in de 16e en 17e eeuw de belangrijkste handelsstad na Amsterdam. In de Tweede Wereldoorlog werd Middelburg gebombardeerd. De daarop volgende brand verwoestte een groot deel van de stad. Gelukkig is Middelburg meteen daarna weer opgebouwd in de traditionele stijl. Middelburg is de ideale bestemming voor een dagje uit in uw scootmobiel!

Het Zeeuws Museum

In de middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg bevindt zich het Zeeuws Museum. Hier vindt u een veelzijdige collectie en vernieuwende tentoonstellingen die u een onverwachte kant van Zeeland laten zien. Probeer tijdens uw bezoek ook eens een van de verse streekproducten die het museumcafé te bieden heeft. Ook kunt u in de museumwinkel Zeeuwse producten en boeken kopen. Het museum heeft op aanvraag twee rolstoelen te leen en is toegankelijk voor scootmobielen met een draaicirkel van maximaal 1,50 meter. 

Het centrum van Middelburg

Ondanks de schade die Middelburg geleden heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er nog veel mooie, historische gebouwen te bewonderen. Het stadhuis ligt aan de Markt en wordt het op één na mooist gebouw van Nederland genoemd. Op zijn gotische façade met rood-witte luiken en torentjes zijn vijfentwintig beelden te zien van Zeeuwse graven en gravinnen. Het is sinds 2004 niet meer als stadhuis in gebruik, maar er worden nog wel trouwerijen gehouden. De Koepoort is van de acht stadspoorten die Middelburg kende als enige in zijn geheel bewaard gebleven. De Oostkerk is een achtkantige, koepelvormige kerk die rijkelijk versierd is met beenderen, doodshoofden, bloemen en vruchten. Deze verwijzen naar het thema van de kerk: dood en leven. 

Naar de markt met uw scootmobiel

In Middelburg worden meerdere markten georganiseerd. Elke donderdag is er de weekmarkt, maar daarnaast wordt er ook regelmatig een kunst, antiek- en ambachtenmarkt, een tweedehands boekenmarkt, een rommelmarkt, een groente- en fruitmarkt en een nachtmarkt georganiseerd. Op de website van VVV Zeeland vindt u meer informatie over welke markten wanneer worden georganiseerd.