Scootmobiel kopen in Hoorn

scootmobiel_hoorn.jpg?mtime=201706120633Mobilae biedt een ruime keus in diverse scootmobiel modellen. Wilt u een vaste scootmobiel of een driewiel scootmobiel of een vierwiel scootmobiel? Moet het licht en opvouwbaar zijn of juist stevig en geschikt voor lange afstanden? Wij houden rekening met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. In overleg kijken we naar de juiste scootmobiel voor u. Wij leveren op korte termijn uw scootmobiel.

Met onze instructie, service en onderhoud bent u er helemaal klaar voor om veilig en prettig met een scootmobiel van Mobilae de weg op te gaan. Bel of mail ons, gratis en vrijblijvend voor:

  • Een advies op maat
  • Een proefrit op een scootmobiel onder professionele begeleiding
  • Een exacte prijsopgave en het mogelijke belastingvoordeel
  • De voordelen van een scootmobiel kopen bij Mobilae.

Leuke tips voor het rijden met een scootmobiel in Hoorn

Wij hebben leuke tips en informatie voor u verzameld over wat u met een scootmobiel kunt doen in Hoorn.

In Hoorn is voor iedereen iets te doen. Jong en oud kunnen zich vermaken door één van de vele musea te bezoeken, een terrasje te pakken of heerlijk door de winkelstraatjes te struinen. U kunt een route ophalen bij de VVV waarmee u in anderhalf uur tijd langs alle mooie plekjes in Hoorn komt. 

Over de herkomst van de naam Hoorn gaan vele verhalen de rondte en geschiedenis is nog overal terug te zien in de stad. Vooral het verleden van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, uit de 17e en 18e eeuw, kom je nog overal tegen.

Op de scootmobiel naar de Roode Steen

De Roode Steen, ook wel de kaasmarkt genoemd, is een plein in de binnenstad van Hoorn die u gemakkelijk op de scootmobiel kunt bezoeken. Midden op het plein staat een standbeeld van VOC-medewerker Jan Pieterszoon Coen. Sinds 2007 is de oorspronkelijke kaasmarkt weer in ere hersteld. Vanaf begin juni tot en met de eerste donderdag van september kunt u elke donderdagochtend en avond genieten van de kaasmarkt. 

Ook wordt het plein ieder jaar in de laatste week van augustus bekleed met bloemen. Op een oppervlakte van 650 m2 wordt elk jaar een ander thema uitgebeeld m begonia's.

Musea in Hoorn bezoeken op de scootmobiel

Vlakbij de Roode Steen ligt het affichemuseum. Hier kunt u heen met uw scootmobiel en kunt u affiches zien uit oude tijden. Elke paar maanden is er een nieuw thema. Museumstoomtram Hoorn-Medemblik rijdt 6 maanden per jaar één keer per dag met een historische stoomtram van Hoorn naar Medemblik en terug. Op hun website kun je de dienstregeling bekijken. In speelgoedmuseum De Kijkdoos wordt speelgoed uit de negentiende en twintigste eeuw tentoongesteld. Extra leuk aan dit museum is dat de entree is ingericht als een speelgoedwinkel uit het begin van de vorige eeuw. Bezoekers worden daar verwelkomd en kunnen kleine nostalgische souvenirs aanschaffen. Het Museum van de Twintigste Eeuw is gevestigd in de oude gevangenis op het Oostereiland. U vindt hier onder andere meubels en gebruiksvoorwerpen uit de periode 1900 tot circa 1980. Ten slotte is er het Westfries museum. Gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1632 heeft dit museum een uitgebreide collectie waaronder zilveren sier- en gebruiksvoorwerpen, schilderijen, porselein en VOC-voorwerpen.

Kijk voor leuke tips in de omgeving op: scootmobiel Alkmaar