Scootmobiel kopen in Gouda

scootmobiel_gouda.jpg?mtime=201706120633Mobilae biedt een ruime keus in diverse scootmobiel modellen. Wilt u een vaste scootmobiel of een driewiel scootmobiel of een vierwiel scootmobiel? Moet het licht en opvouwbaar zijn of juist stevig en geschikt voor lange afstanden? Wij houden rekening met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. In overleg kijken we naar de juiste scootmobiel voor u. Wij leveren op korte termijn uw scootmobiel.

Met onze instructie, service en onderhoud bent u er helemaal klaar voor om veilig en prettig met een scootmobiel van Mobilae de weg op te gaan. Bel of mail ons, gratis en vrijblijvend voor:

  • Een advies op maat
  • Een proefrit op een scootmobiel onder professionele begeleiding
  • Een exacte prijsopgave en het mogelijke belastingvoordeel
  • De voordelen van een scootmobiel kopen bij Mobilae.

Leuke tips voor het rijden met een scootmobiel in Gouda

Wij hebben leuke tips en informatie voor u verzameld over wat u met een scootmobiel kunt doen in Gouda. Gouda is een stad met veel cultuur en historie. De binnenstad van Gouda is compact en alles ligt op loopafstand. Dit maakt het een ideale stad voor een dagje uit in uw scootmobiel.

Gouda bij Kaarslicht

Kaarsjesavond in Gouda is de grootste en oudste lichtjesavond van Nederland. Dit feest wordt al sinds 1956 gevierd. Op de tweede of derde vrijdag in december wordt de grote kerstboom voor het stadhuis door de burgermeester aangestoken om het begin van de kerstperiode in te luiden. Deze kersboom wordt elk jaar geschonken door de Noorse zusterstad Kongsberg en verlicht met 10.000 led lampjes. Twee jaar na de eerste kaarsjesavond vierde de Goudse Kaarsfabriek haar 100-jarig bestaan en daarom verlichtten ze alle ramen van het stadhuis en huizen rondom de markt met hun kaarsen. Deze traditie is gebleven zelfs nu de originele kaarsenfabriek niet meer bestaat.


Kaas- en ambachtenmarkt

In de zomermaanden organiseert Gouda wekelijks een kaasmarkt. Dit gebeurt al meer dan drie eeuwen, maar tegenwoordig wordt de Goudse kaasmarkt meer gehouden voor toeristen. Elke donderdag van 10.00 tot 13:00 kunt u zich vermaken op de kaasmarkt. U kunt aansluitend een mee gaan met een van de ervaren gidsen om alle hoogtepunten van te stad. U kunt bij de VVV in Gouda meer informatie aanvragen en u inschrijven.


Historische binnenstad

Een gedeelte van Gouda is een beschermd stadsgezicht. De markt is het middelpunt van de historische binnenstad. Rond de markt vindt u bekende bouwwerken en grachten. Zoals de Grote of Sint-Janskerk die ten zuiden van de Markt staat. Met zijn 123 meter is dit het langste kerkgebouw in Nederland. Midden op de Markt staat het oude stadhuis. Dit is een van de oudste gotische stadhuizen in ons land. Aan de zijkant bevindt zich een klokkenspel dat later is gebouwd dan het stadhuis. Elk halfuur klinkt er een kort schouwspel. Dit schouwspel symboliseert het verkrijgen van stadsrechten.
 
Leuke tips in andere steden in de omgeving: scootmobiel Alphen aan den Rijn