Scootmobiel kopen in Alphen aan den Rijn

scootmobiel_alphen-aan-den-rijn.jpg?mtimMobilae biedt een ruime keus in diverse scootmobiel modellen. Wilt u een vaste scootmobiel of een driewiel scootmobiel of een vierwiel scootmobiel? Moet het licht en opvouwbaar zijn of juist stevig en geschikt voor lange afstanden? Wij houden rekening met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. In overleg kijken we naar de juiste scootmobiel voor u. Wij leveren op korte termijn uw scootmobiel.

Met onze instructie, service en onderhoud bent u er helemaal klaar voor om veilig en prettig met een scootmobiel van Mobilae de weg op te gaan. Bel of mail ons, gratis en vrijblijvend voor:

  • Een advies op maat
  • Een proefrit op een scootmobiel onder professionele begeleiding
  • Een exacte prijsopgave en het mogelijke belastingvoordeel
  • De voordelen van een scootmobiel kopen bij Mobilae.

Leuke tips voor het rijden met een scootmobiel in Alphen aan den Rijn

Wij hebben leuke tips en informatie voor u verzameld over wat u met een scootmobiel kunt doen in Alphen aan den Rijn. 2000 jaar gelden werd de plek waar Alphen aan den Rijn nu is, al bewoond. Toen was het echter een Romeinse nederzetting genaamd Castellum Albaniana. Zij bouwden hier ook de eerste brug over de Oude Rijn. Alphen aan den Rijn zoals wij dat nu kennen is ontstaan op 1 januari 1918 door een fusie van een aantal gemeentes. Alphen aan den Rijn ligt op een bijzondere plaats: midden in het Groene Hart van de Randstad maar met alle grote steden op korte afstand.


Terug in de tijd op uw scootmobiel

Alphen aan den Rijn is een stad met een interessant verleden. U kunt hier meer over te weten komen in Archeon. Dit themapark ligt middenin de woonwijk Kerk en Zanen. Jong en oud vermaken zich hier met de vele historische activiteiten. Ga terug naar de kampen van de jager-verzamelaars, de eerste boeren en eindig in de ijzertijd. Bezoek het middeleeuwse stadje Gravendam en kom aan het eind van de dag tot rust in het badhuis van het Romeinse Kampdorp Trajectum ad Rhenum. Archeon heeft brede, goed aangelegde paden waar u goed overheen kunt rijden met uw scootmobiel.

Vogelpark Avifauna

Bent u een natuurliefhebber? Dan moet u zeker een dagje met uw scootmobiel naar Avifauna in Alphen aan den Rijn gaan. Dit is het eerste en een van de bekendste vogelparken ter wereld. Het begon allemaal in 1949 toen de toenmalige burgemeester zijn landgoed opende voor nieuwsgierige dorpsgenoten. Die dorpsgenoten waren echter zo onder de indruk van alle exotische vogels dat er werd besloten om een vogelpark op te richten. Dit is uitgegroeid tot Avifauna. In de zomer zijn er vogeldemonstraties, dan kunt u kijken bij het voeren en mag u tevens sommige vogels zelf voeren. De paden in Avifauna zijn goed begaanbaar voor rolstoelen en scootmobielen.Evenementen in Alphen aan den Rijn

Elk jaar worden er veel activiteiten en evenementen georganiseerd in Alphen aan den Rijn. Zoals het Familie-Oldtimerfestival. Elk jaar bezoeken tienduizenden bezoekers vanuit het hele land dit evenement om de auto's te bewonderen, de rondrit van de oldtimers door de omgeving te bekijken en te genieten van de gezellige kraampjes, terrasjes en optredens in het centrum.

 
Een ander jaarlijks terugkerend evenement is Alphen Culinair, of Culinair Midsummernight. Tijdens dit festival kunt u, onder het genot van een drankje en gezellig samen zijn, genieten van de culinaire hoogstandjes uit Alphen aan den Rijn en omgeving tegen redelijke prijzen.