Scootmobiel kopen in Alkmaar

scootmobiel_alkmaar.jpg?mtime=2017061206Mobilae biedt een ruime keus in diverse scootmobiel modellen. Wilt u een vaste scootmobiel of een driewiel scootmobiel of een vierwiel scootmobiel? Moet het licht en opvouwbaar zijn of juist stevig en geschikt voor lange afstanden? Wij houden rekening met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. In overleg kijken we naar de juiste scootmobiel voor u. Wij leveren op korte termijn uw scootmobiel.

Met onze instructie, service en onderhoud bent u er helemaal klaar voor om veilig en prettig met een scootmobiel van Mobilae de weg op te gaan. Bel of mail ons, gratis en vrijblijvend voor:

  • Een advies op maat
  • Een proefrit op een scootmobiel onder professionele begeleiding
  • Een exacte prijsopgave en het mogelijke belastingvoordeel
  • De voordelen van een scootmobiel kopen bij Mobilae.

Leuke tips voor het rijden met een scootmobiel in Alkmaar

Wij hebben leuke tips en informatie voor u verzameld over wat u met een scootmobiel kunt doen in Alkmaar. Met 399 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten heeft het centrum veel historie. Ook staat Alkmaar bekend als dé kaasstad van Nederland.

Hofjestocht in uw scootmobiel

Er zijn veel hofjes te vinden in Alkmaar. De oudste daarvan is het Huis van Zessen uit 1510 waar bijna vijf eeuwen lang zes oude rooms-katholieke mannen hebben gewoon. Er zijn nog zeven andere hofjes te vinden in Alkmaar met allemaal een interessante geschiedenis. 

Kaasstad

Inwoners van Alkmaar worden in de volksmond ook wel 'kaaskop' genoemd. Elke vrijdagochtend, tussen 10.00 en 12.00 uur, vanaf de eerste vrijdag van april tot en met de eerste vrijdag van september wordt in Alkmaar een kaasmarkt gehouden. Dit is een van de laatste vijf kaasmarkten in Nederland. Ook is in Alkmaar het Hollands Kaasmuseum te vinden. 

Musea en kerken in Alkmaar

Naast het kaasmuseum zijn er ook nog andere musea te vinden in Alkmaar. Onder andere het Beatles museum, het Nationaal Biermuseum, het Op Art museum en het Stedelijk Museum. Ook zijn er dertien kerken in Alkmaar waarvan de grootste de Sint-Laurenskerk is. Dit is een van de vroege werken van beroemde architect Pierre Cuypers.

Shoppen in uw scootmobiel

Het CBS noemt Alkmaar als de tweede winkelstad van Nederland. Ze hebben deze titel verdiend dankzij de veel verschillende soorten winkels die er te vinden zijn. Ook zijn er een aantal markten te vinden waar vele toeristen op af komen. Sinds 1884 wordt op de laatste woensdag van september de Landbouwdag Alkmaar plaats en half december is er een Kerstmarkt in de stad.

Alkmaars Ontzet

Elk jaar op 8 oktober wordt gevierd dat Alkmaar werd bevrijd van de Spanjaarden. Er is dan ondere andere een kermis, een optocht, demonstraties van de brandweer en de marine vuurwerk en je kunt zuurkool eten. In 2004 werd ook het 750jarig bestaan van de stad gevierd op 8 oktober. Hiervoor werd ook een speciale munt geslagen.

Ga voor leuke tips in de regio naar: scootmobiel Purmerend