Scootmobiel accu

Een elektrische scootmobiel rijdt niet op brandstof maar op een accu. De accu is een essentieel onderdeel omdat u zonder de scootmobiel accu, of met een lege accu, uw scootmobiel niet kunt opstarten. Omdat de scootmobiel accu een zelfontladende functie heeft, dient u deze met regelmaat op te laden. Dit moet ook gebeuren in tijden dat u geen gebruik maakt van uw scootmobiel. Het opladen kan thuis plaatsvinden met behulp van een scootmobiel oplader. Daarnaast zijn er verschillende oplaadpunten waar u buiten ook kunt laden. Zo kunt u oplaadpunten vinden in verzorgingstehuizen, sommige cafés en restaurants en opslagstallingen voor scootmobielen.

Scootmobiel accu: waar dient u op te letten?

Wanneer u uw scootmobiel accu wilt opladen, dient u rekening te houden met enkele zaken:

  • Let erop dat u uw scootmobiel niet te lang, maar ook niet te kort oplaad. Leveranciers raden een minimaal oplaadduur van 12 uur aan en een maximaal oplaadduur van 72 uur.
  • Is uw accu nog niet helemaal leeg, maar moet u de volgende dag wel een lange rit maken? Dan adviseren wij om uw scootmobiel accu toch helemaal op te laden om te voorkomen dat u stil komt te staan.
  • Bij normaal gebruik wordt door de meeste leveranciers geadviseerd om uw accu's maximaal 1 keer per dag en minimaal 1 keer in de 2 weken op te laden
  • Ook wanneer u uw scootmobiel niet gebruikt, dienen de accu's regelmatig opgeladen te worden. Dit in verband met het feit dat accu's zelf ontladend zijn. Als uw scootmobiel in een omgeving staat waar het erg koud is, dient u uw accu's 1 keer in de 2 weken ongeveer 48 uur te laden
  • Een scootmobiel accu levert het beste resultaat wanneer u het volgens de richtlijnen gebruikt. Lees daarom altijd de handleiding of laat u van te voren goed informeren over het gebruik!

Het is niet raadzaam om uw scootmobiel accu continu aan de lader te zetten. Dat verkort de levensduur van uw accu's op den duur en dit wilt u juist voorkomen. Daarom is het beter om goed bij te houden wanneer uw accu's weer opgeladen moeten worden. Gaat u uw scootmobiel veel gebruiken in de komende dagen? Zorg er dan voor dat uw accu's op tijd volledig geladen zijn!


Scootmobiel accu bij Mobilae

Bij ons kunt u naast het kopen van een scootmobiel, ook scootmobiel onderdelen bestellen. Heeft u een nieuwe scootmobiel accu nodig? Bekijk dan ons uitgebreid assortiment!