Scootmobiel verzekering

Een scootmobiel is een investering voor in de toekomst. Wanneer u een goede scootmobiel aanschaft, verwacht u dat u er nog jaren van gaat genieten. Een scootmobiel hoort dan ook stevig en kwalitatief te zijn. Een stevige scootmobiel verzekerd u ervan dat uw investering dubbel en dwars waard is geweest. Toch is het niet zo gek dat veel mensen die voor een mobiliteitsgoed kiezen, dit laten verzekeren door een betrouwbare verzekeringsmaatschappij. Een scootmobiel verzekering wil absoluut niet zeggen dat uw scootmobiel niet van deugdelijke kwaliteit zou zijn; in tegendeel, hoe beter uw voertuig, hoe slimmer het is om een scootmobiel verzekering af te sluiten. Eigenlijk kunt u het vergelijken met de verzekering van uw auto. Met een verzekering dekt u schade die kan ontstaan bij uzelf en bij anderen.

Scootmobiel verzekering om schade te dekken

Met een scootmobiel wilt u zorgeloos kunnen genieten van uw vrijheid en mobiliteit. Dit betekent dat u overal heen wilt en dus gebruik zult gaan maken van het verkeer. Fietspaden, wegen en de meeste openbare gebouwen zoals winkelcentra zijn immers toegankelijk voor bestuurders. Hierbij is het wel van belang dat u bekend bent met de verkeersregels.

Wist u dat u bij de wet verplicht bent om uw scootmobiel te laten verzekeren? Een scootmobiel verzekering lijkt min of meer op een autoverzekering. U kunt vaak kiezen tussen enkele vormen die schade dekken.

Verschillende soorten verzekeringen

Als u een scootmobiel heeft kunt u zelf de keuze maken uit een WA- verzekering of een alles dekkende verzekering. Het verschil tussen deze twee vormen van dekking zit in het feit dat de ene verzekering een basisdekking is terwijl u bij de andere verzekering meer rechten heeft. Zo is de WA verzekering de basisdekking waarbij alleen de schade wordt vergoed die een ander oploopt door uw toedoen. Een All Risk dekking integendeel, bestaat uit de combinatie van een WA verzekering + diefstal + beschadiging/ WA + volledige casco. Hierbij verzekert u zich dus weliswaar tegen meerdere vormen van schade bij uzelf of bij anderen.

Scootmobiel verzekering is mogelijk bij Mobilae

Wilt u meer weten over de verschillende verzekeringsmogelijkheden? Bij Mobilae kunt u profiteren van gunstige voorwaarden. Bel 071 - 409 71 71 voor uitgebreide informatie!