Scootmobiel vergoeding

LET OP: De hulpmiddelen vanuit de WMO zijn slechts beschikbaar voor mensen met een chronische aandoening en/of handicap.

Bent u niet gehandicapt of chronisch ziek, dan heeft u geen recht op een hulpmiddel vanuit de WMO. Mobilae biedt scootmobielen in elke prijsklasse, financiering is ook mogelijk. Wij adviseren u vrijblijvend.

Vraag hier de gratis brochure aan.


Als u heeft besloten om een scootmobiel te kopen, bent u wellicht het één en ander al aan het uitzoeken. Heeft u ook nagedacht over hoe u uw scootmobiel gaat financieren? Het kan handig zijn om u hierop te oriënteren. Wist u bijvoorbeeld al dat u in sommige gevallen in aanmerking komt voor een scootmobiel vergoeding?

Scootmobiel vergoeding mogelijk

Een scootmobiel betekent dat u weer kunt gaan en staan waar u wilt. Want als lopen moeizaam gaat bent u in het algemeen minder mobiel en gaat u minder vaak naar buiten. Vaak bent u dan afhankelijk van een ander wanneer u ergens heen moet. Een scootmobiel geeft u weer de vrijheid terug die u voorheen ook had. Bovendien bestaat de mogelijkheid om in sommige gevallen te profiteren van een scootmobiel vergoeding.

Scootmobiel vergoeding afhankelijk per situatie

Afhankelijk van uw situatie, persoonlijk inkomen en andere bepalende factoren, is het mogelijk om gebruik te maken van overheidssubsidie, ofwel scootmobiel subsidie. Dit kan via een Persoonsgebonden Budget (PGB). Dit is een vergoeding die door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) toegekend wordt aan burgers die om medische redenen een scootmobiel nodig hebben.

Vormen subsidie

Hierboven noemden we het PGB als subsidievorm. Als u in aanmerking komt voor overheidssteun, zijn er twee manieren waarbij u financieel ondersteund kan worden. Het PGB is subsidie in de vorm van geld. U krijgt dat een geldbedrag die u kunt besteden aan een scootmobiel die geschikt is voor u. Maar er bestaat ook een andere manier van overheidssteun.

Scootmobiel in vorm van Zorg in Natura

Overheidssteun kan ook in de vorm van Zorg in Natura. Alle gemeenten in Nederland hebben afspraken met leveranciers die scootmobiel aanvragen vanuit de gemeente behartigen. Met deze steun krijgt u dus een scootmobiel in plaats van geld. Minder gunstig aan deze manier van financiële steun is het feit dat u niet zelf kunt kiezen voor uw scootmobiel. De scootmobielen die gemeenten strekken zijn namelijk vaak standaard modellen. Zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld liever een wat groter model heeft of een wat uitgebreider model. Misschien wilt u wel verstelbare armleuningen of een overkapping op uw scootmobiel. Op een standaard model zijn de mogelijkheden vaak beperkt om opties toe te voegen.

Scootmobiel bij Mobilae

Wilt u graag een scootmobiel die perfect aansluit op uw persoonlijke wensen en eisen? Neem dan contact op met Mobilae. In 2013 geldt nog dat u de aanschaf van een scootmobiel mag aftrekken van uw aangifte inkomstenbelasting. Uw voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 52% van uw aankoopbedrag. Het is zeker de moeite waard om te kijken of particulier aanschaffen van uw scootmobiel op deze manier voordeliger voor u wordt. En daardoor interessanter dan bijvoorbeeld gebruik te maken van Zorg in Natura. 


LET OP: De hulpmiddelen vanuit de WMO zijn slechts beschikbaar voor mensen met een chronische aandoening en/of handicap.

Bent u niet gehandicapt of chronisch ziek, dan heeft u geen recht op een hulpmiddel vanuit de WMO. Mobilae biedt scootmobielen in elke prijsklasse, financiering is ook mogelijk. Wij adviseren u vrijblijvend.